Dilemma’s van de Toekomst – Jong WBS Zomerschool 2017

25-27 Augustus

De huidige politiek lijkt vooral bezig met de waan van de dag. Gaan Sybrand en Mark met Gert-Jan en Alexander? Wat is de economische groei in het derde kwartaal? En wiens schuld is het dat het niet zo soepel loopt als dat we allemaal willen? (hint: meestal de PvdA)

De Jonge Socialisten en Jong WBS zijn het zat. We hebben geen zin meer in vingerwijzen of oude koeien uit een nog oudere sloot halen. Het is tijd voor toekomstgerichte politiek! Daarom is het thema van de Zomerschool 2017: de Dilemma’s van de Toekomst. Hoe zorgen we dat iedereen profiteert van de automati-, digitali- en robotisering? Hoe houden we ons onderwijs up-to-date? En hoe zorgen we dat de stad bewoonbaar is voor iedereen?

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus gaan vijftig jonge idealisten in Huizen aan de slag met deze dilemma’s. Een weekend lang denken en discussieren, met als resultaat: zes krachtige ideeën voor een toekomstgerichte politiek. Op zondag leggen ze deze ideeën voor aan prominente PvdA’ers. Zij kunnen vervolgens met deze ideeën aan de slag.

En nog mooier… jij kunt een van deze jonge idealisten zijn!

Nu denk je vast: MAAR WAT MOET IK DAAR DAN VOOR DOEN? VERTEL HET ME!

Rustig aan! Je doet het volgende:
1. Je meldt je nu aan via www.js.nl/betalen-zomerschool!
2. Je schrijft een kort essay (+/-800 woorden, mag altijd meer) over het thema of laat anderszins (visueel, in een filmpje, fotoreeks of op een andere creatieve manier) je betrokkenheid bij het thema zien.
– Alle inzendingen worden beoordeeld. Tijdens de Zomerschool maakt de jury bekend welke inzendingen zij het beste, leukste, scherpste en meest origineel vonden. De winnaar(s) krijgen uiteraard een geweldige prijs!
3. Je markeert in je agenda de data 25-27 augustus als BEZET.

Je hebt tot 14 juli om je in te schrijven!
We kunnen echt maar vijftig jonge idealisten kwijt, dus wees er snel bij, want OP = OP!