Jong WBS Boekenclub: Joseph Stiglitz, The Euro

Het volgende boek dat we lezen The Euro: How a Common Currency Threatens the Future of Europe. Geschreven door Joseph Stiglitz, Oud Wereldbank en Nobelprijswinnaar Economie in 2001

Met economische groei in de Eurozone, en een Europa waar de stemmende burgers elke keer voor de middenpartijen lijken te kiezen in plaats van voor extree-rechtse partijen lijken de rode stoplichten van de crisistijd langzaamaan weer op groen te gaan staan. Uitdagingen lijken vooral te sturen op incidentenpolitiek en identiteitspolitiek. Toch heeft de crisis blootgelegd dat de inrichting van de Eurolanden niet houdbaar is en dat een nieuwe crisis slechts een kwestie van tijd is.

Stiglitz analyseert in The Euro de valkuilen die de Euro met zich meegebracht heeft en waar elk Eurozoneland met een been in staat. Toch biedt hij ook oplossingen voor de grootste problemen. Dit zijn echter oplossingen die fundamentele keuzes eisen. Kunnen we die keuzes ook sociaal invullen?

Lees mee, denk mee en praat mee op 27 september 19:30 in de WBS (en schrijf je in, het liefste via Facebook)! Als je niet in de gelegenheid bent om het boek aan te schaffen, hebben we een leenexemplaar beschikbaar. Wil je hier gebruik van maken, mail dan je verzoek naar redactie@jongwbs.nl.