Next Tech – Symposium

Grote kans dat jij ’s ochtends na het wakker worden meteen naar je telefoon grijpt en je berichten checkt. Meer dan ooit tevoren hebben technische toepassingen een centrale plaats in ons leven. Als jonge generatie weten we dit als geen ander. We zien vooral de voordelen maar discussiëren ook steeds vaker over mogelijke gevaren. In het politieke debat gaat het dan over privacy, de AVG en de zogenaamde “sleepwet”.

Maar de impact van technologie gaat veel verder. Wil jij onder de begeleiding van dé experts op dit gebied onze blinde vlekken ontdekken én een bijdrage leveren aan de politieke ideeënontwikkeling over technologie binnen onze partijen? Meld je dan nu aan voor het Next Tech-symposium!

Op 15 september vindt in Utrecht het jaarlijkse symposium plaats van Jong WBS (PvdA), Hellingproef (GroenLinks) en Route’66 (D66). We gaan de ‘blinde vlekken’ onderzoeken: wat is de impact van technologie op onze democratie, op onze steden, onze persoonlijke relaties en onze autonomie?

Kosten: 10 euro (incl. lunch)
Locatie: Parnassos Cultuurcentrum, Utrecht
Tijd: 10.00-17.00 uur, met aansluitende borrel
Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar: hellingproef@groenlinks.nl 

De keynote wordt verzorgd door niemand minder dan Marleen Stikker, directeur van Waag én Zomergast 2018. Ruben Horbach is futuregazer en neemt ons mee de toekomst in. Paul Tang is initiatiefnemer van de Datavakbond: kunnen we als collectief de controle krijgen over onze gegevens? Adriaan Rol werkt voor grote mogendheden aan een super computer en betoogt dat de vragen die we stellen over technologie niet de juiste zijn. Frank Kresin komt vertellen over smart cities en citizen empowerment en Metin Çelik vertelt als expert bij de Nationale Politie over hoe nieuwe technologieën invloed hebben op onze (inter)nationale veiligheid en bijvoorbeeld (de opsporing van) geradicaliseerde jongeren. Tot slot krijgen we van Bart Pegge te horen wat een algoritme nu precies is en hoe het in elkaar zit. Dagvoorzitter is Rick van der Kleij.

Houd voor meer informatie de Facebook-pagina in de gaten.