‘Onzichtbare ideologie’ – een boekbespreking met schrijver Wiek van Gemert

Op 19 juni (van 14:00 tot 15:30) komt historicus en politicoloog Wiek van Gemert zijn kersverse boek ‘Onzichtbare Ideologie’ presenteren. In het net verschenen boek vertelt hij over de geschiedenis van de opkomst van het neoliberalisme in Nederland. Hierbij focust hij in het bijzonder op de manieren waarop het neoliberalisme de PvdA beïnvloed heeft.
De meeste van ons zullen wel hebben gehoord van de derde weg en het afschudden van de ideologische veren door Wim Kok. Van Gemert plaatst dit in een context en geeft een helder beeld van hoe het neoliberalisme zich in de Nederlandse politiek en haar politieke cultuur heeft weten te vestigen.
Nadat Wiek van Gemert iets over de inhoud van het boek heeft verteld is er de ruimte om met hem in gesprek te gaan over de onderwerpen in zijn boek. Het belooft een interessante middag te worden dus meld je vooral aan om (digitaal via Google Meet) aanwezig te kunnen zijn!
NB: deze bijeenkomst is interessant voor zowel mensen die het boek al hebben gelezen als eenieder die er nog niet aan toe is gekomen!