Symposium: Ben je zo (on)veilig als je je voelt?

Meld je snel aan (verplicht) op:
Groenlinks.nl/nieuwe-onveiligheid

Aanslagen, criminaliteit en hacks. Elke dag confronteren media ons met allerlei dreigingen. Hoe media en politici inspelen op deze dreigingen bepaalt ons gevoel van veiligheid. Maar kloppen onze inschattingen wel? Zijn wij echt zo (on)veilig als we denken te zijn?

Op 24 juni bespreken we deze en andere urgente vragen. Tijdens het symposium ‘Ben je zo (on)veilig als je je voelt?’ scheiden we feit en fictie door wetenschappers, (oud-) politici en veiligheidsprofessionals aan het woord te laten en met elkaar in gesprek te laten.

Met keynotes van Dick Schoof (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid), Joris Voorhoeve (o.a. oud-minister van Defensie), en Paul Depla (burgemeester van Breda). Maar ook sessies met o.a. Astrid Oosenbrug (oud-kamerlid PvdA en ICT-politicus van het jaar 2015) en prof. dr. Pieter Tops (auteur van ‘De achterkant van Nederland’, over georganiseerde criminaliteit en ondermijning).

Tijdens de dag staan 4 grote veiligheidsvragen centraal:
– Hoe heeft de verwevenheid van boven- en onderwereld effect op het lokaal bestuur?
– Wat is het effect van constante terroristische dreiging op de samenleving?
– Hoe hard zijn de grenzen van Europa en wie verdedigt die?
– Hoe veilig zijn wij in de digitale wereld en welke rol kan de politiek hier in spelen?

Wanneer: zaterdag 24 juni

Waar: Cultuurcentrum Parnassos, Utrecht

Entree: € 7,50 (inclusief lunch)

Meld je snel aan (verplicht) op: Groenlinks.nl/nieuwe-onveiligheid

Dit jaarlijks symposium is een initiatief van de Jong Wiardi Beckman Stichting (PvdA), Hellingproef (GroenLinks) en Route66 (D66), met als doel een breed maatschappelijk thema vanuit verschillende politieke perspectieven te belichten. Zowel leden van één van deze organisaties als niet leden zijn van harte uitgenodigd om zich samen met ons dit jaar te verdiepen in het thema “veiligheid” en in gesprek te gaan met mensen van een andere politieke kleur.

Afbeelding: Pixabay