Zomerschool 2021!!!

UPDATE: het programma is bekend! Zie onderaan dit bericht!
Het laatste weekend van augustus is het weer tijd voor de JWBS zomerschool!! In het mooie Lunteren zullen we ons een weekend lang storten op de vele vragen en dilemma’s rondom het thema De vierde industriële revolutie .
De rol van data op beleid en uitvoering, big tech, de arbeidsmarkt in tijden van informatietechnologie en datagebruik in ethisch perspectief. Zomaar wat onderwerpen die aan bod kunnen komen.
Interessant? Ja toch! Dus schrijf je in via https://docs.google.com/…/1HBKosT8UHfi9BqH6…/viewform…
De zomerschool zal het hele weekend plaatsvinden op groepsaccommodatie De Wildwal in het mooie Lunteren.
Het programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 27 augustus 
17.30: 
Aanvang, ontvangst bij locatie de Wildwal in Lunteren en avondeten. 19.30 – 20.30: 

Spreker Evert Verhulp 

Evert Verhulp is professor in arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij geïnteresseerd is in alle aspecten van arbeid en recht, zo ook robotisering en automatisering. Naast zijn werk aan de universiteit is Evert Verhulp actief als onder andere plaatsvervangend raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam en kroonlid bij de Sociaal-Economische Raad.

Zaterdag 28 augustus 

9.00 – 10.00:  
ONTBIJT 10.00 – 11.00: 

Spreker Cynthia Liem 

Cynthia Liem is associate professor bij de Multimedia Computing Group aan de TU Delft, waar ze o.a. onderzoek doet naar perspectiefverbreding in aanbevelingen voor gebruikers op het internet. Ook is zij afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als klassiek pianist, wat ze onderhoud dit naast haar werk. Ze combineert beide passies dit in een stuk van De Correspondent “wat algoritmes van pianisten kunnen leren” (https://tinyurl.com/3fmxs94b) 

12.00 – 13.00:

Spreker Tijs Sikma 

Tijs Sikma is bestuurslid bij de Datavakbond waar hij zich inzet voor het waarborgen van digitale burgerrechten. Hij is oud-bestuurslid van het Jong Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en is momenteel onderzoeker bij het Rathenau-instituut. Tijs bezit masters in Politiek & Parlement en Philosophy and Science. 

13.00 – 14.30: 

LUNCH 

14.30 – 15.30: 

Spreker Emanuel van Praag 

Emanuel van Praag is hoogleraar financiële technologie en recht aan de Erasmus universiteit. Van Praag heeft een brede kennis van het (Europees) Financieel recht en is een expert op het gebied van financiële technologie en het benaderen van nieuwe businessmodellen en technieken vanuit de juridische context. Hij zal hierover iets vertellen op onze zomerschool. 

16.00 – 17.30: 

Spreker Piek Visser-Knijff 

Piek Visser-Knijff is data-ethicus en oprichter van Filosofie in actie (sinds 2011). Ze adviseert bij het vormgeven van een ethische visie op het gebruik van data en technologie aan publieke en private organisaties.Tijdens een interactieve lezing bespreekt Piek Visser-Knijff aan de hand van allerhande casuïstiek de ethische kwesties rondom ‘smart’ city-technologie. 

18.00 – 19.00:  

AVONDETEN 

20.00 – 21:00:  

PUBQUIZ 

Zondag 29 augustus 

9.00 – 10.00:  
ONTBIJT 10.00 – 11.00: 

Spreker Reijer Passchier 

Professor Reijer Passchier is als Universitair Docent Staats- en bestuursrecht verbonden aan de Universiteit Leiden en als Universitair Docent Staatsrecht en rechtstheorie aan de Open Universiteit. Hij werd in Follow The Money geïnterviewd door Daan Brommersma (https://tinyurl.com/kbjt6nf5), waarin hij waarschuwt voor meer toeslagenaffaires. 

12.00 – 13.00: 

Spreker Frank Pot 

Prof.dr. Frank Pot is emeritus professor  Social Innovation of Work and Employment aan de Nijmegen School of Management, Radboud Universiteit. Hij zal iets vertellen over de arbeid en technologie en zal dit in historisch perspectief plaatsen. Prof. Pot is lid van de PvdA en de FNV. 

13.00 – 14.00:  

LUNCH 

14.00 – 17.00:

De gelegenheid om na te praten over de zomerschool, je spullen in te pakken en te genieten van de locatie.