Zomerschool “De Arbeider van de 21e eeuw”

11407089_864535250249216_8705461334042319956_n

 

In het weekend van 21 tot 23 augustus organiseren de Wiardi Beckman Stichting, Jong WBS en de Jonge Socialisten in de PvdA een zomerschool met als thema “De Arbeider van de 21e eeuw“. Door verdergaande automatisering zal er werk verdwijnen, werk veranderen en nieuwe vormen van werk ontstaan. Het is de hoogste tijd om hier over na te denken. Verdienen we straks allemaal nog evenveel aan het werk wat we blijven doen, of moeten bepaalde vormen van werk anders beloond worden? Moet iedereen nog wel werken, of eigenlijk, kán iedereen nog wel werken als de robot en ICT straks ons het werk uit handen nemen? Veel mensen bespreken het basisinkomen op dit moment. Zou dat de oplossing zijn of is het beter om iedereen een basisbaan te garanderen?

Om deel te nemen aan de zomerschool dien je een kort essay in te leveren (+/-1000 woorden) over het thema. Stuur je essay naar zomerschool@jongwbs.nl. De aanmelding staat open tot 1 juli 2015. De beste 40 aanmeldingen worden door een jury geselecteerd om deel te nemen aan de zomerschool. De zomerschool vindt plaats in het Stay Okay Hostel in Noordwijk; het precieze programma volgt binnenkort op de website. De kosten zijn 35,- per deelnemer voor het gehele weekend. Hier zitten de kosten voor eten, drinken en twee overnachtingen bij inbegrepen.

 


 

Naar aanleiding van de zomerschool van JongWBS publiceren we ieder jaar een boekje waarin de beste essays gebundeld worden. In deze serie verschenen:

  • Jong WBS ideeën en idealen #2: “De nieuwe (on)gelijkheid” (open pdf)
  • Jong WBS ideeën en idealen #1: “De nieuwe drieprocentsnorm…en andere ideeën” (open pdf)