Jong WBS Leergang: De Nederlandse Belofte

Jong WBS Academy presenteert: De Nederlandse Belofte Wil jij nadenken over de toekomst van Nederland? Ben jij tussen de 18 en 35 jaar oud? Ben jij nieuwsgierig, onafhankelijk denker en zoek je inhoudelijke verdieping om jouw visie op Nederland te ontwikkelen? Dan is het wat wij je nu bieden perfect voor jou. Geef je dan op voor de leergang ‘De Nederlandse Belofte’ van de Jong Wiardi Beckman Stichting!

In de leergang willen we gezamenlijk verkennen wat de Nederlandse belofte moet zijn. Mag je er als inwoner van Nederland bijvoorbeeld op rekenen dat:
- Je schuldenvrij kan blijven en gegarandeerd een betaalde baan krijgt?
- Je een huis kan kopen?
- Je kunt rekenen op toegankelijke zorg, schoon milieu en een fijne leefomgeving?
- Je kan stijgen op de maatschappelijke ladder?
Deze vragen en nog veel meer zullen ter discussie gesteld worden tijdens de leergang.

In onze leergang wil Jong WBS deze vragen gedurende het jaar samen met jou beantwoorden. Met behulp van scherpe sprekers, onafhankelijke denkers en een stevige inhoudelijke discussie gaan we op zoek wat de Nederlandse belofte volgens ons zou moeten zijn. Ook is het doel een sterk netwerk van jonge denkers te creëren en deze te verbinden met scherpe sprekers, denkers, wetenschappers, de JWBS en de Wiardi Beckman Stichting zelf.

In de leergang wordt vanuit allerlei perspectieven en op allerlei wijzen stilgestaan bij het thema ‘De Nederlandse Belofte’: Sociale Mobiliteit & Migratie

Zie jij jezelf al samen met andere jongeren discussiëren over de maatschappelijke kwesties van onze tijd, wacht dan niet langer en meldt je aan. Dit kan door een mailtje te sturen naar bestuurslidleden@jongwbs.nl Zoek je nog naar meer informatie? Kijk dan op de webpagina: http://www.jongwbs.nl/leergang/ of voor andere vragen kun je een mailtje sturen naar: bestuurslidleden@jongwbs.nl of communicatie@jongwbs.nl