Genereerd door DALL-E

Verkiezingsuitslagenavond met Jong WBS, JS Den Haag-Leiden en DWARS Leiden-Haaglanden

Tijd: 17:00 – 21:00 (vrije inloop)
Locatie: Emmapark 12, Den Haag
Kosten: € 0,


Op woensdag 15 maart zijn er dan eindelijk de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen! In samenwerking met Jonge Socialisten Den Haag – Leiden & DWARS Leiden-Haaglanden organiseren we een uitslagenavond, waarbij we met een drankje in de hand de voorlopige uitslagen afwachten en zullen bespreken.

Het begint om 17:00 en duurt tot 21:00 waarna we gezamenlijk naar de landelijke uitslagenavond gaan. Inloop is volledig vrij, je bent meer dan welkom om er de hele nacht bij te zijn of maar eventjes binnen te vallen om iets met ons te duiden. Alle partijleden van PvdA, GroenLinks en alle andere sociaaldemocraten van alle soorten & maten zijn van harte welkom om te komen.

De avond is gevuld met jonge sociaaldemocratische rijzende sterren die reflecteren op hun campagne, expertise en waarom zij besloten hebben om zich kandidaat te stellen. Voor alle een goede aftrap op een hopelijk lange, succesvolle en sociale loopbaan in de politiek met een focus op het inhoudelijke Rood-Groene verhaal.

Programma (geschatte tijden):
17:00: Deuren geopened
17:45: Anna Robin Hogendoorn (GroenLinks Zuid-Holland)
19:00: Marlene Elgershuizen (PvdA Eerste Kamer)
20:00: Katja van Rooten (Waterschap Rijnland)
21:00: Landelijke verkiezingsnacht PvdA & GL

Buiten deze sprekers zullen er deze avond ook genoeg bittergarnituur, fris, alcohol en hot takes aanwezig zijn om lekker door te borrelen. Tussendoor kan er worden gedebatteerd, campagneverhalen worden uitgedeeld en lekker electorale succes worden gemanifesteerd. Ook is er tijd voor verkiezingshighlights van onze inhoudelijke huis-DJ Bart Breekveldt, wees erbij en vier met ons het feestje van de (sociaal)democratie!


Marene Elgershuizen is kandidaat Eerste Kamerlid voor de PvdA, historicus en onderzoekt European Progressive Geopolitics, Trade Relations and Feminist Foreign Policy als FEPS Young Academic.

Meerdere Europese lidstaten voeren Feministisch Buitenlandbeleid en creëren daarmee nieuwe mogelijkheden om onrechtvaardige elementen in handelsverdragen te bezien. Het schept een kans waarmee we nog steviger garanties kunnen afdwingen, zoals in het Mercosur-EU verdrag. Wat betekent dit voor ons sociaal-democraten en groenen in de Nederlandse gefuseerde senaatsfractie?


Katja van Rooten is nummer 5 op de lijst van waterschap Rijnland voor de PvdA, student Nederlandse Taal & Cultuur aan Universiteit Leiden en vrijwilliger bij Vluchtelinghulp Nederland als tolk Oekraïens en Russisch.

Ze verzet zich tegen het grijze bolwerk dat waterschappen zijn geworden en zet zich in voor natuurbeleid waarbij jongeren ook gehoord worden. Waarom zou je je als jong talent juist inzetten voor de minst populaire verkiezingen, hoe zorg je voor een sociale groene visie voor de kwetsbaarsten en maak je iedere stem hoorbaar?


Anna Robin Hogendoorn is kandidaat statenlid Zuid-Holland voor GroenLinks, JongWBS coryfee (lees vooral haar artikelen!) en beleidsadviseur.

Geboren in Delft maar opgegroeid in Breda heb ik vanaf het speciaal onderwijs gestapeld tot het hbo. Sinds mijn stage bij Rijkswaterstaat heeft de ruimtelijke omgeving mij niet meer losgelaten en wil ik voor mijn toekomstige kinderen een garantie op een gezonde leefomgeving werkelijkheid maken. Iedereen, nu en in de toekomst, heeft daar even veel recht op. Maar hoe realiseer je dit in een provincie als Zuid-Holland en hoe is het om een Rood-Groene campagne te draaien?


JongWBS Bestuur avatar

Deel Dit ARtikel

Verder Lezen?