Debatavond Schaliegas

Debatavond Schaliegas

5 september 2013

Crea Amsterdam, 20:00

Organisatie: JongWBS en Duurzaamheidscafe Amsterdam

Doel

Ten eerste is het doel van de avond meer nuance te brengen in een debat dat volgens ons op dit moment te veel in extremen wordt gevoerd: of we verdienen 40 miljard, of heel Noord Brabant loopt vol met chemische troep. Ten tweede is het debat voor een groot deel van het publiek waarschijnlijk ook informerend, daar waar echte feiten nu vaak worden overschaduwd door meningen. We pogen een gevarieerde groep mensen op te voeren: o.a jongeren, politici en experts.

Schema van sprekers

20:00 welkom door de presentators (tevens organisatie, Micha Lubbers & Arjan Miedema)

20:10 Introductie door Thomas Muntz en co., deelnemers aan de onderzoeksjournalistiek masterclass van de Groene, welke in 2013 uitmondde in het dossier Land van Gas en Kolen.

De introductie zal een overzicht geven van het energielandschap in Nederland en een voorschot nemen op de plaats van schaliegas daarin.

20:30 Bijdrage Jeroen de Joode (ECN). Schaliegas, kansen en uitdagingen op de Europese (Nederlandse) energiemarkt. Gamechanger, of geen gamechanger?

21:00 Bijdrage Liesbeth van Tongeren, verhaal over de politieke context. Wat staat er in Nederland op het spel, wat zijn de politieke belangen en posities?

21:20 - ongeveer 21:45: discussie aan de hand van stellingen, met publiek.

Locatie

Crea Amsterdam
Voor een routebeschrijving klik hier