Over Jong WBS

Jong WBS is de jongerenafdeling van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau voor de sociaal-democratie. Wij willen jonge mensen betrekken bij het ontwikkelen en verdiepen van ideeënvorming binnen de sociaal-democratie en een bijdrage leveren aan het politieke en maatschappelijke debat.

91c2feae-6517-4f54-9246-ef0a873c696dwallpaper

Jong WBS is een ontmoetingsplaats voor jongvolwassenen die zich betrokken voelen bij linkse of progressieve politiek en op zoek zijn naar politiek-inhoudelijke verdieping en discussie. Wij richten ons op politieke en maatschappelijke thema’s die voor de sociaal-democratie van belang zijn en benaderen deze vanuit de wetenschapideologie en politieke praktijk.

Jong WBS organiseert regelmatig activiteiten, zoals Masterclasses met vooraanstaande wetenschappers en politieke diners met spraakmakende politici. Te gast waren eerder o.a. Marene Elgershuizen (Kandidaat Eerste Kamerlid, FEPS Young Academic en PES delegatie lid), Felix Rottenberg (oud-voorzitter PvdA), Cynthia Liem (professor Multimedia Computing TU Delft), Amma Asante (oud Tweede Kamerlid PvdA), Ed Kronenberg (oud-ambassadeur naar Frankrijk & China), Paul Tang (Europarlementarier PvdA), Sanne Kruikemeijer (professor gedragswetenschap UvA), Jet Bussemaker (oud-minister OCW & hoogleraar Universiteit Leiden), Marc Oosterhout (reclameman), Mies Westerveld (hoogleraar Sociale Verzerkeringrecht en Sociale Rechtshulp) en de IND.

Jong WBS organiseert tevens ieder jaar een inhoudelijke zomerschool rond een bepaald thema. Hier werken jonge geïnteresseerden een weekend lang aan nieuwe ideeën geïnspireerd door spraakmakende sprekers.

Naast deze activiteiten wil Jong WBS ook online bijdragen aan discussie en ideeënontwikkeling in de sociaal-democratie en bredere linkse politiek. Dat doen we via deze website jongwbs.nl, ons online forum voor opinie, verdieping en discussie. Wil je hier ook eens voor schrijven of heb je een idee? Stuur een mail naar: redactie@jongwbs.nl

Ben je geïnteresseerd in Jong WBS? Meld je dan gerust een keer aan voor een van onze activiteiten. Je kunt natuurlijk ook direct lid worden van Jong WBS. Dat doe je hier.