Vacatures Bestuur JongWBS 2024

Jong WBS is de jongerenafdeling van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de Partij van de Arbeid. Jong WBS wil jonge mensen betrekken bij de ideeënvorming in de sociaaldemocratie en ze een bijdrage laten leveren aan het politieke en maatschappelijke debat. Dit doen we door het organiseren van inhoudelijke evenementen en politieke discussies voor jongeren tot 35 jaar.

Jong WBS is in 2008 opgericht en is daarmee de oudste jongerenafdeling van een wetenschappelijk bureau in Nederland. Inmiddels is Jong WBS uitgegroeid tot een groep van meer dan 300 politiek geïnteresseerde en maatschappelijk betrokken jonge denkers en komen er nog steeds nieuwe leden bij. Dit jaar organiseerden twee verkiezingsnachten omtrent de Provinciale en Turkse verkiezingen, een interessante lezing over duurzame gezondheidszorg met JongWB, hebben we een fantastische zomerschool georganiseerd over de relatie tussen overheid-burger en hebben wij op het podium mogen zitten bij Emmanuel Macron tijdens zijn Nexus Lezing!

De kern van Jong WBS is het organiseren van inhoudelijke evenementen en politieke discussies voor jongeren tot 35 jaar. De wijze waarop dit volgend jaar gebeurt is natuurlijk aan het nieuwe bestuur! Wil jij een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van JongWBS? Dit is je kans!

Vacatures

Jong WBS zoekt per 1 februari nieuwe bestuursleden. Functies worden gezamenlijk bij de eerste vergadering bepaalt op basis van interesse, de richting die we op willen gaan en wat er nodig is in de bestuur. Er gaan vier bestuursleden door wat betekent dat wij het liefst 2-4 extra mensen in bestuur zouden willen om te zorgen dat wij nieuwe leuke activiteiten kunnen neerzetten. Het takenpakket van het bestuur bestaat uit een bestuursvergadering elke of om het week, autonoom organiseren van activiteiten en de groei van de organisatie. In het komende jaar zullen wij ons verder richting op de rol van JongWBS na de fusie van de verschillende fracties, het ontwikkelen van een verenigingscultuur en diversiteit binnen de organisatie.

De verwachte tijd per week is 4 uur gemiddeld, maar met pieken en dalen afhankelijk van wanneer je activiteiten plaatsvinden. Wij verwachten dat ieder bestuurslid ten minste één activiteit zal organiseren over een onderwerp dat hun aan het hart gaan en we horen graag welke activiteit jij het allerliefst zal organiseren. Er zijn geen verdere eisen behalve dat jij tussen de 18 en 35 jaar bent, interesse hebt in progressieve-linkse politiek en een passie heb voor het vinden van de raaklijnen tussen de dagelijke politiek en in wetenschap gegronde inhoud.

Sollicitatieprocedure

Wil jij een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Jong WBS? Mail dan je motivatie en CV uiterlijk maandag 4 maart 23:59 uur naar bestuur@jongwbs.nl. Voor meer informatie over de vacatures en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Valentijn via voorzitter@jongwbs.nl of 0657467584. We laten je zo snel mogelijk weten wanneer we met je in gesprek kunnen. Op uiterlijk maandag 11 maart 23:59 koppelen we het resultaat terug en organiseren we de eerste kennismaking met het rest van het bestuur.


Jong WBS Redactie avatar

Deel Dit ARtikel

Verder Lezen?