Reis Jong WBS: Servië!

Wordt Servië het nieuwste EU lid in 2025? Of zal het land, dat gevangen zit tussen oost en west, kiezen voor een andere koers?

Servië heeft de afgelopen jaren, onder verschillende regeringen enorme stappen gezet richting het EU lidmaatschap. Toch staat de regering onder druk van conservatieve krachten in de politiek en maatschappij.

Momenteel is het land nog steeds niet klaar voor Europese toetreding. Servië zal nog veel hervormingen moeten doorvoeren en het conflict rond Kosovo zal opgelost moeten worden, voordat het land kan toetreden. Zal de progressieve regering deze koers kunnen aanhouden, of zullen de conservatieve krachten winnen? Het land gaat nog steeds gebukt onder de gevolgen van de Joegoslavische burgeroorlog. Kan het land zich ontdoen van deze gevolgen en kiezen voor de toekomst?

Tijdens de reis zullen we in de geschiedenis van de Joegoslavische burgeroorlog duiken, de gevolgen hiervan op het huidige politieke landschap bestuderen en in gesprek gaan met afgevaardigden van de regering.

De reis zal plaatsvinden tussen 11 en 16 november, en kost 70 euro. Wil je mee op reis? Stuur dan een mail naar voorzitter@jongwbs.nl. Wees er snel bij, want ons reisgenootschap is al bijna gevuld!