Stuuf schrijversborrel

Stuuf gaat vrijdag 6 september vanaf 18.30 op het WBS kantoor in gesprek met journalistiek talent Vera Mulder. Stuuf heeft voor de zomer haar prioriteiten bepaalt en wil gaan schrijven over solidariteit en marktwerking op de thema's zorg, onderwijs, sociale uitsluiting en jeugd & werk. Heb jij schrijfervaring (op Stuuf of elders) of wil je deze gaan opdoen door voor Stuuf te gaan schrijven dan ben jij van harte welkom op 6 september.

Wij zien journalisten als Vera als voorbeelden die op onbevangen en hoogstaande wijze schrijven over de onderwerpen die over het dagelijks leven gaan en tegelijk een kennis van de context laten doorschemeren. Haar verhalen spelen zich af in probleemwijken, op kermissen, in buurthuizen, op straat, in woonkamers en in kroegen, zoals ze zelf op haar website schrijft. "Daar waar echte mensen zijn, daar zijn haar verhalen." Vera schreef voor De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, de Gelderlander en binnenkort ook voor de Correspondent.

Wij zullen vanaf 18.30 een uur met Vera in gesprek gaan over wat zij als goede journalistiek beschouwt en wie haar hebben geïnspireerd. We raden iedereen dan ook van harte aan haar artikelen te lezen op www.veramulder.com. Na dit uur verlaat Vera ons en zullen we verder doorpraten over de onderwerpen waarover jij wilt gaan schrijven op Stuuf.

Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk wat eten te laten bezorgen - op eigen kosten. Aanmelden wordt bijzonder gewaardeerd door een mail te sturen naar stuuf@jongwbs.nl

Met hartelijke groet,
Redactie Stuuf
Micha, Arjan, Jasper, Marij, Roos en Tomas

Vrijdag 6 september, 18.30, WBS kantoor, Emmapark 12 Den Haag
---
Stuuf organiseert elke eerste vrijdag van de maand een schrijversborrel.